Alergije

alergije

Stiglo nam je proleće, a sa njim i alergeni. Kada organizam preosetljive osobe dođe u kontakt sa alergenom, u roku od nekoliko minuta, sati ili dana ispoljiće se simptomi alergije. Ukoliko se simptomi alergije ne leče od samog početka, imaju sklonost da se tokom godina pojačavaju, te se javljaju alergije i na druge, nove alergene. Sada možete saznati da li i na šta imate alergiju i bez odlaska kod lekara specijaliste. Kako biste na brz, pouzdan i jednostavan način proverili da li i Vi imate taj problem, u lаboratoriji Srbolab možete da uradite više vrsta panela za ispitivanje alergije na različite alergene. Testovi iz krvi, koji se rade  omogućavaju da se iz malog uzorka krvi otkriju i precizno izmere ukupna i specifična antitela Ig E klase. Povišene vrednosti imunoglobulina E klase (IgE) često se sreću kod alergijskih bolesti.
Laboratorijski testovi iz krvi su, zbog praktičnosti, pouzdanosti, brzine izdavanja rezultata i mogućnosti da se rade i u dečijoj populaciji, postali rutina u dijagnostici alergija.
Panelima su obuhvaćeni alergeni koji su najčešće uzročnici alergije kod dece i odraslih.Mogućnost uzorkovanja kapilarno (iz prsta) kod dece.

Dostupni paneli u Srbolab laboratoriju su:

  • INHALACIONI PANEL (30 alergena)
  • NUTRITIVI PANEL (30 alergena)
  • NUTRITIVI PANEL (20 alergena)
  • MLEKO+GLUTEN (6 alergena)